Vés a: Vins del Penedès, a prova

Vins del Penedès, a prova

El Premis Vinari 2015 arriben a Vilafranca a la recerca dels millors vins de Catalunya

Sessió de fotos i vins a la Terra Alta

30 de maig | La millor imatge de la jornada s'emporta un lot de productes de la comarca

Vés a: Els Amics de les Arts i la seva particular mirada al vi

Els Amics de les Arts i la seva particular mirada al vi

Nova entrevista a la secció "Parlem amb..." de la DO Catalunya

Vés a: L'«Adorable Malvasia» de l'Heretat

L'«Adorable Malvasia» de l'Heretat

Segura Viudas estrena temporada del 'Diari de Vinya'

Vés a: Varietats d'or i de plata a Vic

Varietats d'or i de plata a Vic

Vins de les DO Catalunya, Penedès, Pla de Bages i Tarragona il·lustren el tema de les varietats a la 3a sessió del taller vins dels Premis Vinari

Vés a: Recuperació de la cultura d'un territori a través de tines i barraques

Recuperació de la cultura d'un territori a través de tines i barraques

Construccions amb pedra seca enmig del que abans eren vinyes s’han convertit en un tret distintiu del Pla de Bages i en objecte de recuperació cultural a la comarca

Vés a: Primera edició dels Premis Montsant de vins

Primera edició dels Premis Montsant de vins

Es distingiran viticultors, cellers i enòlegs de la Denominació d'Origen i d'altres professionals del món del vi

Vés a: David Carabén i Vine omplen el Born

David Carabén i Vine omplen el Born

Un concert íntim que va ser el primer de la gira "Vine", maridat amb el vi del mateix nom

Vés a: Joan Soler: «El Bages està florint»

Joan Soler: «El Bages està florint»

L’enòleg assegura que el Bages està trobant el seu lloc al mercat i que a Catalunya s’estan fent els millors vins de la història del nostre país

Vés a: Sol i Serena de Damigiana: el conservacionisme més agraït

Sol i Serena de Damigiana: el conservacionisme més agraït

Les garnatxes empordaneses deixen d'estar en perill d'extinció

Vés a: Bages Terra de Vins decidida a impulsar el turisme del vi

Bages Terra de Vins decidida a impulsar el turisme del vi

Amb la voluntat de pujar l’autoestima turística, neix un portal web per aglutinar tota l'oferta enoturística del Pla de Bages

Vés a: Experts coincideixen en que cal reduir la petjada hídrica

Experts coincideixen en que cal reduir la petjada hídrica

IV Jornada Ambiental sobre l'escassetat de l'aigua, organitzada per la Universitat de Barcelona i Cellers Torres

Vés a: El picapoll o el retorn als orígens

El picapoll o el retorn als orígens

Aquesta varietat tradicional gaudeix d’un gran prestigi per la seva singularitat

Vés a: El Cava lidera la investigació científica en el seu 33è Congrés Internacional

El Cava lidera la investigació científica en el seu 33è Congrés Internacional

Més de 120 científics de tot el món, experts en enologia i viticultura s'aplegaran a la seu de la Confraria del Cava a Subirats

Vés a: Més de 300 referències «made in Penedès» a les Drassanes

Més de 300 referències «made in Penedès» a les Drassanes

Es presenta un projecte per a unir productes amb IGP i DOP i fer bandera dels productes de proximitat

Vés a: Valentí Roqueta: «Tenir una DO et posa al mapa»

Valentí Roqueta: «Tenir una DO et posa al mapa»

El president de la DO Pla de Bages fa balanç de 20 anys d’història

Vés a: Serà o no serà un Pla de Bages, el millor vi de Catalunya?

Serà o no serà un Pla de Bages, el millor vi de Catalunya?

Quarta sessió de tastos preliminars dels Premis Vinari 2015 a l'Escola Joviat de Manresa

Vés a: Com aprendre a tastar amb els millors vins de Catalunya?

Com aprendre a tastar amb els millors vins de Catalunya?

La 2a sessió del Taller de Vins del Centre Cívic el Montseny de Vic es va dedicar a aprendre la tècnica de tast

Vés a: La DO Cava reuneix més de 60 experts al II London Cava Experience

La DO Cava reuneix més de 60 experts al II London Cava Experience

El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, ha aprofitat l'ocasió per presentar la nova classificació ‘Cava de Paratge Qualificat

Vés a: Cellers catalans poden fer us de la marca Dieta Mediterrània

Cellers catalans poden fer us de la marca Dieta Mediterrània

Aquesta campanya persegueix l’objectiu que el consumidor pugui reconèixer el vi com un aliment saludable

Vés a: Artur Mas: «La Terra Alta pot situar-se dalt de tot a escala mundial»

Artur Mas: «La Terra Alta pot situar-se dalt de tot a escala mundial»

El Celler Cooperatiu de Gandesa acull l'acte de suport a la canditatura de la comarca per ser seu del Concurs Garnatxes del Món 2017

Vés a: Xavier Albertí: «Girona ja la tenim, ara falta Catalunya»

Xavier Albertí: «Girona ja la tenim, ara falta Catalunya»

El responsable de promoció de la DO Empordà constata el bon moment que viuen els vins de l’Empordà al mercat de proximitat

Vés a: Vermuts de premi a l'Espai Penedès

Vermuts de premi a l'Espai Penedès

El dijous 4 de juny, primer tast dels millors vermuts catalans segons els Premis Vinari 2015

Vés a: «Viu l'experiència Penedès»

«Viu l'experiència Penedès»

Nova campanya de la DO penedesenca per a donar a conèixer els seus vins entre el consumidor final

Vés a: Viña Esmeralda, ara més femenina

Viña Esmeralda, ara més femenina

El clàssic vi de Bodegas Torres estrena ampolla i imatge

Vés a: En benefici de tots

En benefici de tots

L'associació Ceps del Cap de Creus ha començat a caminar amb bon peu i aposta per un futur més sostenible

Vés a: Parató Passió Reserva 2006: amb l'elegància dels clàssics

Parató Passió Reserva 2006: amb l'elegància dels clàssics

Un vi dels d'abans, amb la serenor que atorga el pas del temps

Vés a: Costa Brava: sol, paisatge i vi

Costa Brava: sol, paisatge i vi

El vi pren molta força com a reclam turístic a l’Empordà i es vincula amb diverses activitats culturals, esportives i de lleure de tot tipus

Vés a: Dotze cellers del Penedès s’uneixen per recuperar la Carretera del Vi

Dotze cellers del Penedès s’uneixen per recuperar la Carretera del Vi

Inspirada en les Wine Roads internacionals, és la primera proposta enoturística de tot l’estat en oferir un recorregut lineal des de les vinyes fins al mar

Vés a: Vi dolç més enllà de les postres

Vi dolç més enllà de les postres

La majoria de cellers de l’Empordà elaboren vi dolç de la manera tradicional

Vés a: «D vins» i gastronomia, a Agramunt

«D vins» i gastronomia, a Agramunt

Sessions de turisme cultural maridat amb vins de ponent en la tercera edició de la fira

Vés a: «Converses a la carta», amb Ànima de Raimat

«Converses a la carta», amb Ànima de Raimat

Del 15 de maig al 14 de juny, propostes gastronòmiques maridades amb vins amb personalitat

Vés a: «Impulsa el teu Celler amb Google»

«Impulsa el teu Celler amb Google»

La jornada aproparà els recursos digitals a les empreses enoturístiques

El departament d’Agricultura reconeix els lliuradors de collita

Els atorgarà tarja vitícola, una reivindicació d'Unió de Pagesos

Vés a: Monvínic té carta de vins interactiva

Monvínic té carta de vins interactiva

L'establiment barceloní ofereix més de 2.700 referències

Vés a: Arrenca el 8è cicle #VisÀVis Tr3C

Arrenca el 8è cicle #VisÀVis Tr3C

Dijous d'històries de vida i vins catalans al Museu Europeu d'Art Modern

Vés a: Festival VinyaSons, la música als cellers

Festival VinyaSons, la música als cellers

Es tracta d'una proposta innovadora d'espectacles musicals en entorns únics

Vés a: Algunes notes de tast dels millors vermuts de Catalunya

Algunes notes de tast dels millors vermuts de Catalunya

Durant les diverses fases del concurs, el jurat va anotar característiques sensorials de les referències avaluades

Vés a: Salla:«Quan el vermut surt al mercat, ha de tenir el sabor de sempre»

Salla:«Quan el vermut surt al mercat, ha de tenir el sabor de sempre»

El director general d'Yzaguirre fa balanç d'haver obtingut el guardó al millor vermut de Catalunya

Vés a: El vermut català, un estil, una tradició

El vermut català, un estil, una tradició

[VÍDEO] Diverses generacions han gaudit d'aquesta beguda. Ara, la moda la torna a posar en un primer pla

Vés a: Un trofeu exclusiu, autèntic i amb història

Un trofeu exclusiu, autèntic i amb història

Sifons Geiser de vidre dels anys 50 són els guardons de la primera edició dels Premis Vinari dels Vermuts que es van lliurar el passat 24 d'abril

Vés a: La DO Catalunya creix un 5% el 2014

La DO Catalunya creix un 5% el 2014

El nombre d'ampolles comercialitzades a tot el món durant l'any passat va ser de 65.600.000

Vés a: «Sons del món» presenta la seva edició més internacional

«Sons del món» presenta la seva edició més internacional

El cicle 'Música entre Vinyes' ofereix una jornada amb sopar, visita a cellers i un concert intimista

Vés a: Gotarda:«El vermut és 'slow drink': beure poc, bo, amb història i discurs»

Gotarda:«El vermut és 'slow drink': beure poc, bo, amb història i discurs»

Acord entre el Club dels Bàrmans de Catalunya i els Premis Vinari per aportar tastadors al concurs

Vés a: El vi protagonitza un nou capítol de la minisèrie del Catalan Weekend

El vi protagonitza un nou capítol de la minisèrie del Catalan Weekend

Empar Moliner porta el seu convidat a un tast de vins de diverses denominacions d'origen catalanes

Vés a: El vi i el formatge es casen a Xerigots

El vi i el formatge es casen a Xerigots

Productes del Penedès i la Terra Alta protagonitzen noves sessions de maridatge a l'establiment vilafranquí

Vés a: El millor brandi del món és de Torres

El millor brandi del món és de Torres

Jaime I guanya el màxim guardó en la seva categoria en els World Drinks Awards 2015

Vés a: Lagravera obté la certificació biodinàmica

Lagravera obté la certificació biodinàmica

El celler d'Alfarràs se suma a altres cinc catalans amb el reconeixement 'Demeter'

Vés a: Falset Marçà aposta per l'estalvi energètic

Falset Marçà aposta per l'estalvi energètic

El 8 d'abril se signà el conveni de col·laboració per analitzar el consum d'energia de la Cooperativa

Vés a: La campanya «Nous Penedès 2015» traspassa fronteres

La campanya «Nous Penedès 2015» traspassa fronteres

Dilluns 13 d'abril comença una nova gira de presentació dels vins penedesencs per Catalunya, les Illes i Andorra

Vés a: Montse Velasco: «Es pot saber tot d’un vi sense tastar-lo»

Montse Velasco: «Es pot saber tot d’un vi sense tastar-lo»

La sommelier de La Cuina del Guinardó i Premi Nas d’Or s’uneix al jurat dels Premis Vinari dels vermuts catalans

Vés a: Perfum amb olor de vi

Perfum amb olor de vi

Un vi de la varietat gewürztraminer serveix de base per una fragància femenina

Vés a: Per a vermutaries i estetes

Per a vermutaries i estetes

L'únic museu del món dedicat al vermut, mostra, al centre de Reus, objectes relacionats amb més de 1900 marques

Vés a: Nou règim de plantació de vinya

Nou règim de plantació de vinya

La gestió de les plantacions basada en autoritzacions, substituirà a l’actual règim de drets de vinya a partir de 2016

"Terra de Garnatxa" i l'ACS treballaran plegats

L'Associació catalana de sommeliers aportarà tastadors a les activitats que promocionen la garnatxa

Vés a: Rutes en bicicleta per l'Heretat

Rutes en bicicleta per l'Heretat

Nova activitat d'enoturisme a Segura Viudas per aquesta primavera

Premis Vinari dels vermuts catalans
Vés a: L'Yzaguirre Rojo Reserva s'enduu el premi a millor vermut de Catalunya

L'Yzaguirre Rojo Reserva s'enduu el premi a millor vermut de Catalunya

Els guardons dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans han estat lliurats al Museu del Vermut de Reus

Premis Vinari dels vermuts catalans
Vés a: El secret millor guardat de la fórmula del vermut

El secret millor guardat de la fórmula del vermut

Tradició i modernitat, secretisme, mesures de seguretat i sobretot la màgia de la química. Entrem als bastidors del vermut

Vés a: Premis Vinari dels Vins Catalans, reconegut com a concurs oficial

Premis Vinari dels Vins Catalans, reconegut com a concurs oficial

La Generalitat certifica que el certamen reuneix garanties d'imparcialitat i de competència tècnica i d'organització

Agenda

» dijous, 11 de juny

Jornada «Impulsa el teu Celler amb Google»
 Vilafranca del Penedès
Premis Vinari 2014
Vés a: Rosa Domènech: «Els nostres amics ens diuen els 'Vinaris'»

Rosa Domènech: «Els nostres amics ens diuen els 'Vinaris'»

El celler elaborador del 'Mil·lennium' valora molt positivament l'impacte d'haver esdevingut el millor vi de Catalunya el 2014

Vés a: Sergi Montalà: «Hem recomprat el nostre vi per enviar-lo a Sud-àfrica»

Sergi Montalà: «Hem recomprat el nostre vi per enviar-lo a Sud-àfrica»

L'elaborador del 'Petites Estones' es mostra satisfet per la repercussió que els ha donat el Premi Vinari del 2014 al millor blanc jove

Premis Vinari 2014
Vés a: Josefina Piñol: «El nostre rosat és un Vinari fet amb molt d'amor»

Josefina Piñol: «El nostre rosat és un Vinari fet amb molt d'amor»

La propietària del Celler Piñol creu que la sensibilitat en l'elaboració de Nuestra Señora del Portal 2013 va ser determinant per rebre el Vinari d'Or en la categoria de rosats

Vés a: Eleccions als consells reguladors de les denominacions d'origen el juny

Eleccions als consells reguladors de les denominacions d'origen el juny

Només es votarà a les DO on es presenti més d'una candidatura

Destaquem
Vés a: Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Llista Parker completa dels vins catalans 2013-2014

Els més de 700 vins catalans que ha tastat i puntuat Luis Gutiérrez, ordenats per puntuació i amb les estadístiques per denominacions d'origen

Vés a: Els vins catalans per primer cop superen els rioja a Catalunya

Els vins catalans per primer cop superen els rioja a Catalunya

El vi procedent d'altres indrets elaboradors retrocedeix, però encara representa dos terços de les ampolles que es venen al mercat català

Vés a: Catalunya, líder en exportació

Catalunya, líder en exportació

És la comunitat que té més empreses amb comerç internacional de vi i la que més factura a l'exterior

Vés a: Set raons per beure vi a diari

Set raons per beure vi a diari

Té components antioxidants i pot millorar la forma física de qui en fa un consum moderat

Vés a: Al món es consumeixen 1.000 ampolles de vi per segon

Al món es consumeixen 1.000 ampolles de vi per segon

Es fabriquen 550 taps de suro i es produeixen o consumeixen 1.900 quilos de raïm cada segon | El web Planetoscope recull estadístiques mundials en temps real sobre el sector de vi, entre d'altres temàtiques

Vés a: Pelegrín:«Als concursos veuen que els sommeliers catalans estem molt forts»

Pelegrín:«Als concursos veuen que els sommeliers catalans estem molt forts»

El sabadellenc és el Millor Sommelier de Catalunya 2014 i va guanyar la segona posició al campionat de l'Estat espanyol de 2014

Vés a: 8 consells de David Seijas per tenir una bona carta de vins

8 consells de David Seijas per tenir una bona carta de vins

El sommelier de la Fundació El Bulli i autor del llibre “Vins imbatibles: 150 vins entre 4 i 10 euros”, explica els punts imprescindibles per donar un bon servei

Grup Vinari

Editor: Salvador Cot
Adjunt a l'editor: Vicent Sanchis (vsanchis@avui.cat)
Directora financera: Anna Murgadas (finances@vadevi.cat)
Màrqueting i comunicació: Eva Vicens (evicens@vadevi.cat)

Vadevi.cat

Director: Joan Nebot (jnebot@vadevi.cat)
Coordinadora: Ester Bachs (ebachs@vadevi.cat)
Col·laboradors: Jordi Palmer, Lluís Montserrat, Àngel Garcia Petit, Leandre Romeu, Ruth Troyano, Josep Saperes i Lluís Tolosa
Correu electrònic: redaccio@vadevi.cat
Telèfon: +(34) 637 781 133
Adreça: Passeig de Gràcia 26, 4t 2a. 08007 Barcelona
Avís legal